Najave
Sada čitate
Art & Science izložba u Beogradu

Nakon tri godine trajanja projekta i tri ciklusa rezidencijalnog programa kao nagrade za najuspešnije, umetnici aktivni na širokom polju digitalne umetnosti, studenti umetničkih fakulteta i oni koji eksperimetišu u radu s novim medijima pozvani su tokom prošle godine da se prijave za četvrti krug konkursa u okviru projekta Evropske mreže digitalne umetnosti i nauke (European Digital Art and Science Network), na kome je Centar za promociju nauke jedan od partnera.

Dok je na globalnom nivou glavna nagrada boravak u Evropskoj svemirskoj agenciji (European Space Agency, ESA) – na lokalnom nivou biraju se kreativni i autentični radovi koji će biti producirani i izloženi na Art & Science izložbi u Kulturnom centru Beograda.

Pobednici drugog ciklusa nacionalne selekcije su mladi umetnici Isidora Todorović i Marija i Milan Ličina. Oni će, uz pomoć Centra za promociju nauke, pored finansijske, dobiti i mentorsku podršku za realizaciju svog umetničkog rada inspirisanog naučnim fenomenima. Naučni mentor ovim umetnicima je dr Dragana Ilić, docentkinja na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Koordinator projekta Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke je Ars elektronika iz Linca (Ars Electronica), a pored Centra za promociju nauke iz Beograda, partneri su i Sajens geleri iz Dablina (Science Gallery), DžiVi Art iz Londona (GV Art), Laboral iz Hihona (LABoral), Etopija iz Saragose (Etopia), galerija Kapelica iz Ljubljane i DIG galerija iz Košica.

Art & Science program u Kulturnom centru Beograda i na još nekoliko gradskih lokacija otvara se 27. aprila i trajaće sve do 25. maja. Pored dva premijerna rada nacionalne selekcije, biće izloženo i petnaestak radova gostujućih umetnika.

O autoru
Info