Tehnologija
Sada čitate
PC Press dodelio priznanja za najbolje sajtove u 2014. godini
Sadržaji

Priznanja pobednicima na tradicionalnom godišnjem izboru najboljih srpskih sajtova po izboru redakcije časopisa PC Press uručena su na svečanom skupu održanom 29. januara 2015. u svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Izbor pedeset najboljih domaćih sajtova je tradicionalna akcija koju PC Press organizuje još od početka razvoja interneta u Srbiji, 1997. godine. U ovogodišnjem, 18. po redu izboru pored sajtova odabrani su i najbolji nastupi na društvenim mrežama, kao i najbolje mobilne aplikacije.

dejan_ristanovic

U kategoriji Vesti pobedio je sajt b92.net, u kategoriji Servisi sajt poreskauprava.gov.rs, u kategoriji Baza znanja sajt britishcouncil.rs, u kategoriji Život sajt narodnopozoriste.rs, u kategoriji Blog sajt psihoverzum.com. Specijalnu nagradu RNIDS-a za najbolji sajt na ćiriličkom domenu, poneo je rts.срб.

Najbolji nastup na društvenim mrežama imala je Facebook stranica Naftne industrije Srbije, a nagradu publike za celokupni online nastup u 2014. godini osvojila je kompanija Strauss Group.

Dodeljena su i priznanja za najbolje aplikacije za mobilne uređaje. U kategoriji Android priznanje je dobila aplikacija TopEleven, u kategoriji iOS aplikacija SBB D3GO a u kategoriji Windows Mobile aplikacija Eurobank m-B@nking.

pobednici

Prisutnima su se obratili gospodin Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda,  Danko Jevtović, direktor RNIDS-a, Dejan Ristanović, glavni i odgovorni urednik časopisa PC Press i Vesna Čarknajev, direktorka PC Press-a, kao i dobitnici priznanja. Pokrovitelj akcije je Skupština grada Beograda, a prijatelji izbora su RNIDS i agencija Pioniri Communications.

Kompletan spisak pedeset najboljih sajtova objavljen je u časopisu PC #218 kao i na Web adresi www.pcpress.rs/pcpress-top50-2014.

O autoru
TajmLajn