Tehnologija
Sada čitate
Saradnja IBM-a i Matematičkog instituta SANU

Kompanija IBM i Matematički institut SANU potpisali su 3. decembra petogodišnji Dogovor o namerama, prema kojem Institut dobija pravo da sprovodi obrazovne IT programe bazirane na IBM metodologiji, proizvodima i rešenjima. Ova poznata akademska inicijativa je osmišljena da pripremi diplomirane studente za karijere u multidisciplinarnim oblastima, kombinujući široki univerzitetski pristup sa najnovijim IBM tehnologijama i praksom. Pored toga, IBM će uključiti Matematički institut u svoj program akademske inicijative, koja omogućava studentima slobodan pristup svim proizvodima IBM softvera.

Ugovor su potpisali Željko Vujinović, generalni direktor IBM za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju i Prof. Dr Zoran Marković, direktor Matematičkog instituta SANU. Ovaj sporazum je samo jedan od mnogih ove vrste u našoj zemlji, a kako smatraju u IBM-u, uspešna interakcija između biznisa i obrazovnog sektora predstavlja važan pomak u delotvornosti obrazovnog sistema u Srbiji. Ova inicijativa, između ostalog, snažno podržava strategiju za razvoj moderne obrazovne infrastrukture koja je sposobna da odgovori na poslovne potrebe za obrazovanjem u oblasti visokih tehnologija, razvoj i zadržavanje visokoobrazovanih stručnjaka u Srbiji, kao i obezbeđivanje mogućnosti za mlade ljude koji bi želeli da se specijalizuju u oblasti informacionih tehnologija.

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“http://www.livetv.rs/upload/embed.php?videoid=10055″ frameborder=“0″ allowfullscreen></iframe]

 

O autoru
TajmLajn