Tehnologija
Najnoviji
 
Pročitajte više
19. jula 2018.

Poverenik: Još jedna loša verzija Nacrta zakona o zaštiti podataka o ličnosti

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti izrazio je ozbiljnu zabrinutost povodom Nacrta zakona o zaštiti podataka o ličnosti koji , uz ocenu da predstavlja „usaglašen tekst sa komentarima Evropske komisije i Eurojust-a“, Ministarstvo pravde nedavno objavilo na svom veb sajtu.

Poverenik ocenjuje da veoma ozbiljne razloge za zabrinutost predstavljaju kako sama sadržina zakona tako i način na koji se on priprema, odnosno navodno vodi javna rasprava o njemu.

S tim u vezi poverenik Rodoljub Šabić je izjavio i sledeće: „Reč je o trećoj verziji koja, iako izmenjena, izražava kontinuitet sa dve ranije predstavljene, loše i napuštene [...]

6
 
Pročitajte više
7. jula 2018.

Besplatni internet kurs o veštačkoj inteligenciji

Univerzitet u Helsinkiju odlučio se da svima omogući besplatno korišćenje internet kursa koji se bavi osnovama veštačke inteligencije, a sve u sklopu plana da postane regionalni predvodnik u obrazovanju studenata iz pomenute oblasti.

Tako je postavljena internet stranica sa potpuno besplatnim osnovnim kursom koji se bavi ovom, prilično „vrućom“ tehnološkom temom. Kurs je pre svega namenjen stanovnicima Finske, pošto je u planu ovog Univerziteta da njime obrazuje oko 1% stanovništva, što bi bilo oko 54.000 ljudi.  Srećom, pošto je kurs na engleskom jeziku, može biti koristan i mnogo širem krugu zainteresovanih studenata iz celog sveta, pa i ne samo studentima.

Na [...]

11
 
Pročitajte više
27. juna 2018.

Dev.Tube – YouTube za developere

Dvojica litvanskih developera su pokrenuli sajt koji može biti koristan svim programerima koji su se susreli sa problemom da među gomilom video snimaka na YouTube-u i drugim platformama nađu baš ono što im treba. Dev.Tube je, kao što i samo ime implicira, neka vrsta YouTube-a za developere, agregat najboljih dev video snimaka sa YouTube-a razvrstanih po tagovima, različitim kategorijama i ocenama.

Jedan od dvojice osnivača Dev.Tuba, Eduards Sizovs, ističe da je projekat pokrenuo pre svega da bi rešio svoj problem, a zatim je shvatio da je takav resurs nešto što bi sigurno bilo korisno i mnogo široj zajednici developera. „Kao organizator DevTernity konferencije, provodio [...]

14
 
Pročitajte više
26. juna 2018.

Primena igara u obrazovanju ili Super Mario kao model nastave

Šef odeljenja animaciije sarajevskog Prime Time studija i nekadašnji loš đak, Andrej Jagar, zalaže se za drugačiji pristup nastavi putem učenja kroz igre. On je na konferenciji Nove tehnologije u obrazovanju, koju je u Beogradu organizovao British Council, predstavio tri obrazovna profila zasnovana na video igrama, smatrajući ovaj metod dobrim načinom primene novih tehnologija u savremenom školstvu.

Vodeći se ličnim primerom, Jagar smatra da je jako bitno dati šansu nedovoljnim i dovoljnim učenicima, jer i oni posle škole moraju nešto raditi. Igra nudi vrlo jednostavno rešenje za to jer ima nivoe težine – lako, srednje teško i teško (easy, medium i hard). Ovaj koncept, prema [...]

18
Vremeplov
 
28. maj: Matijas Rust
Više
Najnoviji video
 
U susret BBICC takmičenju
 
Najava druge ENTER konferencije u Beogradu
 
Najava treće Agile Serbia konferencije
Oglasi
Facebook
Najave događaja
 
“Business Booster” – vodeći svetski događaj na polju inovacija u oblasti održive energije
 
Trka robota za Dan nauke
 
Međunarodni Data Science seminar za studente tehnike
Oglasi
Najnoviji članci