Nauka
Sada čitate
CPN u Zrenjaninu
Sadržaji

U okviru akcije ”CPN kroz Srbiju”, mobilni planetarijum Centra za promociju nauke je posetio i Zrenjanin. Gostovanje je trajalo 16. i 17. aprila, a kroz planetarijum je tokom dva dana prošlo 500 posetilaca.

Inicijativa za saradnju je potekla od udruženja građana ”Most na suvom”. Udruženje aktivno radi na promovisanju kulturnih i javnih dobara grada Zrenjanina, a nakon što su saznali za akciju CPN kroz Srbiju, poželeli su da obraduju svoje sugrađane mogućnošću da uživaju pod planetarijumskim zvezdanim nebom.

Planetarijum je bio stacioniran u Osnovnoj školi Jovan Cvijić. Učenici ove, ali i drugih škola, imali su priliku da nauče zanimljivosti iz sveta astronomije i srodnih nauka.

Jedna projekcija je bila rezervisana za goste članova udruženja, tako da su se, osim dece, ovoga puta i odrasli zabavili pričom o svemiru.

Uz sjajnu lokalnu organizaciju i izuzetnu ljubaznost članova udruženja ”Most na suvom” i školskog osoblja, poseta je protekla u sjajnoj atmosferi, rezultovala je brojnim novim saradnjama a Zrenjanin je, bar po rečima učenika prepunih utisaka, od sada bogatiji za nekoliko budućih astronauta.

Izvor: Centar za promociju nauke

O autoru
TajmLajn