Najave
Sada čitate
Međunarodni Data Science seminar za studente tehnike

Udruženje studenata tehnike Evrope — BEST Beograd organizuje međunarodni seminar od 12. do 21. jula, a ove godine posetiće ga studenti iz 13 evropskih zemalja. Naziv ovogodišnjeg akademskog seminara je ‚‚Make tech alliance with Data Science”.

Cilj predavanja će biti da učesnici nauče šta je Data Science, gde se sve može primeniti, kako izgleda posao Data Science-tista, kao i kako izgleda biznis aspekt ovog zanimanja.

Na osnovu stečenog znanja, polaznici kursa će kao završni ispit raditi studiju slučaja, u kojoj bi bio predstavljen realan problem sa kojim se kompanije susreću i koji bi obuhvatao sve oblasti obrađene na predavanjima. Ispit će biti odlična prilika da polaznici kursa pokažu svoju kreativnost i stečeno znanje tokom seminara.

Cilj seminara je između ostalog i da se proširi svest o ovom novom zanimanju koje će, kako organizatori ističu, u skorijoj budućnosti biti jedno od najzastupljenijih i najtraženijih zanimanja.

Ono što je novitet ove godine jeste to što će jedan dan biti posvećen Data Science-u i biće otvorenog tipa za sve studente koji imaju želju da unaprede svoje osnove o Data Science-u.

BEST međunarodni akademski seminari se organizuju širom Evrope već 15 godina, a za cilj imaju unapređenje studenata iz oblasti tehnologije i inženjerstva.

O autoru
TajmLajn