loading...
Sponser
0 3

Nagrada grada Beograda za CPN

Ovogodišnja Nagrada grada Beograda za doprinos u realizaciji događaja od značaja za grad dodeljena je manifestaciji ”Dani budućnosti: Robotika” koju su organizovali Centar za promociju nauke i Elektrotehnički fakultet.

U poslednjih nekoliko godina u Beogradu je organizovana serija uspešnih naučnopopularnih događaja, festivala i izložbi, koje su zabeležile veliku posetu. Sada je jedna od njih dobila najviše priznanje koje se u Beogradu dodeljuje za doprinose u kulturi, nauci i uopšte život grada – Nagradu grada Beograda.

Dani budućnosti: Robotika

Specijalno priznanje za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za grad  Beograd za 2012. godinu, što je jedna od Nagrada grada Beograda, dodeljeno je inicijatorima manifestacije ”Dani budućnosti: Robotika”: Aleksandri Drecun, direktorki Centra za promociju nauke i Veljku Potkonjaku i Kosti Jovanoviću sa Elektrotehničkog fakulteta.

Manifestacija ”Dani budućnosti: Robotika” spada u najuspešnije ikada organizovane naučne događaje u Srbiji. Tronedeljnu manifestaciju je u septembru 2012. obišlo više od 150.000 posetilaca. Najveću pažnju su privukli nastupi humanoidnog ASIMO robota u Zadužbini ”Ilije M. Kolarca”, a događaj je odigrao važnu ulogu u širenju naučne pismenosti.

Izvor: CPN

]]>