loading...
Sponser
0 1

Otvaranje izložbe fotografija „Priroda Srbije“

Prva izložba nagrađenih fotografija stalnog foto konkursa Zavoda za zaštitu prirode „Priroda Srbije“ biće otvorena 16. februara u galeriji Progres u Beogradu (ugao Knez Mihailove i Zmaj Jovine ulice). Ovom prilikom biće dodeljene i nagrade autorima najboljih fotografija. Svi zainteresovani imaće priliku da u Beogradu pogledaju izložbu, u periodu od 16. do 22. februara 2015. godine.

Stalni foto konkurs „Priroda Srbije“ pokrenut je u saradnji sa Foto savezom Srbije u cilju promocije prirode, prirodnih dobara i zaštite prirode. Učesnici konkursa bili su pozvani da na fotografijama ispolje kreativnost u prikazivanju biljnog i životinjskog sveta, kao i ljudske aktivnosti u prirodi. Tokom 2014. godine na adresu Zavoda pristiglo je skoro 5000 fotografija od blizu 200 autora.

[caption id="attachment_2932" align="alignleft" width="450"]1. NAGRADA - “Gradski park-vršac” autora Vlade Marinkovića iz Beograda 1. NAGRADA – “Gradski park-vršac” autora Vlade Marinkovića iz Beograda[/caption]

Na godišnjem žiriranju odabrano je ukupno 83 fotografije koje su predstavljene na izložbi, od kojih su za 11 fotografija autori dobitnici nagrade Zavoda i medalje Foto saveza Srbije. Fotografije koje su pristigle na foto konkurs tokom 2014. godine dostupne su na internet prezentaciji Zavoda u rubrici Stalni foto konkurs.

Nakon Beograda, izložba se seli u Niš, gde će biti izložene u galeriji Udruženja arhitekata, u periodu od 24. februara do 09. marta 2015. godine.

]]>