Tehnologija
Sada čitate
Pametan, a Švajcarac
Sadržaji

I pored toga što se proizvođači svesrdno trude da naprave pametne satove koji će privući veći broj korisnika i dalje se sreću sa problemom da ljudima koji vole da nose sat nametnu ideju nošenja nove elektronske skalamerije čiju bateriju svako malo treba puniti. Da li će vest koja je nedavno stigla do nas promeniti tu situaciju videćemo uskoro?

Naime, kompanije TAG Heuer, Google i Intel najavile su partnerstvo u kreiranju švajacarskog pametnog sata, podržanog Intel tehonologijom i platformom Android Wear. Ovaj dogovor predstavlja novo doba saradnje između švajcasrskih časovničara i Silicijumske doline, koje će spojiti stručnost svake kompanije za pravljenje luksuznih satova, softvera i hardvera.

Saradnja je ozvaničena na Baselworls događaju, tokom konferencije za štampu održane u četvrtak, 19. marta na štandu kompanije TAG Heuer. Žan-Klod Biver, predsednik Watch Division LVMH Group i glavni izvršni direktor kompanije TAG Heuer, Dejvid Singlton, direktor za inženjering za Android Wear, i Majkl Bel, korporativni potpredsednik i generalni menadžer Grupe za nove uređaje kompanije Intel, došli su zajedno na scenu.

Zajedno, ove kompanije će kreirati proizvod koji je istovremeno luksuzan i jednostavno povezan sa svakodnevnim životom osobe koja ga nosi – vrhunac inovacije, kreativnosti i dizajna iz Silicijumske doline u Kaliforniji i Doline satova u La Ša-de-fon u Švajcarskoj.

“Švajcarsko časovničarstvo i Silicijumska dolina su brak tehnološke inovacije i časovničarske kredibilnosti. Naša saradnja pruža bogatsvo sinergije, stvara partnerstvo sa koristima za sve, i mogućnosti za naše tri kompanije su ogromne”, kaže Žan-Klod Biver.

TAG Heuer je osnovan 1860. godine i to je kompanija koja je uvek pomerala granice dalje, osmišljavajući neverovatne satove i hronografe. Tehničko znanje je negovano od samog početka, kako bi se postigla ekstremna preciznost u kontroli vremena.

“Kvalitet švajcarskih satova je svetski poznat. Kada se to udruži sa kreativnom tehnologijom i globalnom snagom dve kompanije kao što su Intel i Google, koristići platformu Android Wear i zasnovano na Intel tehnologiji, bićemo svedoci pokretanja tehnološke revolucije u našoj industriji, i ja sam ponosan  što sm jedan od pokretača danas najavljenog partnerstva, ispred kompanije TAG Heuer”, dodao je Gaj Semon, generalni menadžer kompanije TAG Heuer.

“Fuzijom lepote i tehnologije, švajcarski sat je inspirisao generacije umetnika, ali i inženjera – uključujući i nas u kompaniji Google. Tako da smo oduševljeni što radimo sa kompanijama TAG Heuer i Intel kako bismo doneli jedistvenu kombinaciju emocija i inovacija na tržište luksuznih dobara. Zajedno, i koristeći Android Wear platfomu, možemo da osmislimo bolji, prelep, pametniji sat”, primetio je Dejvid Singlton.

“Dok radimo na tome da omogućimo da tehnološka iskustva budu više korisna i vredna ljudima, kompanija Intel veruje da će kolektivni pristup inspirisati novu inovaciju u tehnologiji nosivih uređaja. Saradnja sa kompanijama TAG Heuer i Google približava nas ostvarivanju vizije nosive tehnologije, sa drugačijim pametnim satom koji podiže standard, izjavio je Majkl Bel.

O autoru
TajmLajn