Najave
Sada čitate
Poziv za učešće na 12. Festivalu nauke

Festival nauke, najveća manifestacija u oblasti promocije nauke i obrazovanja u jugoistočnoj Evropi, održaće se ove godine po 12. put, na Beogradskom sajmu u halama 3, 3a i 5, od 29. novembra do 2. decembra 2018. godine.

Tim povodom organizatori Festivala nauke nedavno su uputili javni poziv za ušeće institucijama, udruženjima i pojedincima iz Srbije i iz inostranstva.

Festival nauke je nastao 2007. godine iz želje da ukažemo na nauku kao neodvojivi deo života i da pružimo inspirativan, nov i svež pogled na različite naučne oblasti. Obavezan deo naše misije tokom svih ovih godina, predstavlja približavanje nauke širokom auditorijumu i izazivanje interesovanja ne samo za bavljenje naukom, već i za njenim razumevanjem i primenom u svakodnevici. Festival nauke skreće pažnju na važnost nauke i naučnog načina razmišljanja ali i povezuje i otvara komunikaciju između naučne zajednice, medija i društva.

Od svog nastanka Festival nauke je stekao veliku popularnost u čitavom regionu zahvaljujući inovativnom pristupu i prisustvu velikog broja interaktivnih programa, koji se na njemu predstavljaju za publiku različitog uzrasta i interesovanja. Na prošlogodišnjem festivalu je učestvovalo 58 institucija sa više od 600 naučnih komunikatora iz zemlje i inostranstva, koji su zanimljivo i interaktivno obradili veliki broj naučnih tema.

Prošlogodišnji Festival nauke posetilo je 32.000 ljudi od kojih su dve trećine činili učenici uzrasta od 10 do 18 godina, iz više od 150 osnovnih i srednjih škola sa teritorije Srbije, ali i iz regiona. Ostatak posetilaca su činile porodice sa decom i zainteresovana ne-naučna javnost. Iz ovog razloga Festival nauke je podeljen na tri školska dana i jedan dan za porodičnu publiku.

Da biste se prijavili za učešće na predstojećem Festivalu nauke, potrebno je da popunite formular koji je osmišljen kako bi vama i nama olakšao način prezentacije određene naučne oblasti, kao i samu organizaciju.

Konkurs za prijavu programa je otvoren do 25. avgusta 2018. godine.

Prijave i sva pitanja koja imate u vezi prijavljivanja možete slati na adresu: kontakt@festivalnauke.org

Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu.

Fotografije: Festival nauke Flickr

O autoru
TajmLajn