Obrazovanje
Sada čitate
Radionica „Nove tehnologije i digitalni mediji“
Sadržaji

Nove tehnologije i digitalni mediji je nova stalna grupa Dečijeg kulturnog centra Beograd namenjena deci i mladima od 12 do 20 godina koja počinje sa radom 1. marta 2015. godine. Kroz ovu radionicu polaznici će imati priliku da se upoznaju sa mogućnostima koje pružaju novi digitalni uređaji kao i sa osnovnim znanjima o digitalnim formatima: fotografijama videu i zvuk.

U svakodnevnom životu se deca i mladi se susreću sa sve većim brojem novih modela fotoaparata, mobilnih telefona, tableta, laptopova, net bukova, iPhone-a i iPad-a… i sve više vremena provode pokušavajući da se izbore sa njima i provodeći previše vremena uz njih.

dkcb-logo

Cilj radionice je da se (suvišno) provedeno vreme racionalizuje i da pored osnovnih znanja i tehničke pismenosti polaznici nauče i onu drugu kreativnu odnosno umetničku primenu uređaja. Takođe, drugi cilj radionice je da se kroz umetničku praksu iz dehumanizovanog odnosa prema uređajima pokrene humana, umetnička i kreativna strana u primeni tehnologije.

Pored azbuke koja podrazumeva proširena bazična znanja iz informacionih tehnologija (2G, 3G, 4G, WiFi, PNG, JPEG…) polaznicima će biti upoznati sa osnovnim digitalnim formatima, sa softverima koje nude mobilni uređaji za kreairanje i obradu digitalnih formata,  sa mogućnosti za objavu digitalnih formata na internetu (YouTube, Flickr, Vimeo, Soundcloud…) i društvenim mrežama, optimizaciji formata za objavu, servisima za transfer digitalnih formata, besplatim softverom za napredne korisnike, online servisima sa obradu digitalnih formata, mogućnostima za učešće na festivalima i takmičenjima u digitalnim medijima…

Ova radionica treba da posluži svima koji koriste moderne tehnologije da prošire svoja saznanja, podignu svest o kreativnoj upotrebi digitalnih uređaja kao i da one koji žele da se dalje usavršavaju, ipsniriše da prošire svoje vidike u Studiju za animirani film, Filmskom studiju, Likovnom 3D studiju ili drugim umetničkim ateljeima i studijima DKCB-a.

Radionicu vode Aleksandar Despotović i Dragoslav Mihajlović. Radionica počinje sa radom nakon formiranja grupe.

Više informacija možete naći na sajtu Dečijeg kulturnog centra Beograd.

O autoru
TajmLajn