loading...
Sponser
0 2

Revolucija u redovima ishrane

U engleskom jeziku postoji izrečica – ti si ono što jedeš. Ovo možda zvuči zabavno i pomalo neozbiljno s obzirom na to da većina nas nije hodajuća šargarepa, lizalica ili sardina, ali posmatrajući  to malo ozbiljnije i na duže staze, ishrana je direktno povezana sa zdravljem i na taj način na njega može  uticati kako negativno tako i pozitivno, u zavisnosti od naših navika.

U poslednjih nekoliko decenija, trend brze hrane je u stalnom porastu, uzimajući danak na naše navike i ishranu. Sve manje i manje vremena se koristi na pripremu hrane kod kuće, dok je konzumiranje polufabrikata i govotih jela postala manje-više norma. Za zemlju poput Srbije koja se preko noći globalizuje i menja navike u ishrani zbog velikih promena u načinu  života, ovo je veoma alarmantan podatak. Loša ishrana je proizvod nedostatka znanja i vremena, kao i nedovoljne brige. Upravo neuravnotežena ishrana je najčešći uzrok gojaznosti, srčanih oboljenja, dijabetesa, a u pojedinima slučajevima i raka. Iako je većina ljudi svesno svojih loših navika, najčešći izgovori za lošu ishranu i dalje ostaju manjak vremena, kao i dostupnost i komoditet koja nam brza hrana pruža.

Porodica zajednički priprema zdravu hranu

Jedan od najvećih izazova zdrave ishrane je takođe i činjenica da sveže namirnice koje su u većini slučajeva kvarljive moraju biti adekvatno skladištente. Upravo zbog neadekvatnih uslova i bojazni da nam se hrana koju ne stignemo da pripremimo na vreme ne pokvari, mnogi od nas se uglavnom opredeljuju za bržu ali daleko nezdraviju opciju.

Prema istraživanjima kompanije LG Electronics u Australiji, otkriveno je da približno 50 odsto Australijanaca redovno baca hranu, imajući u vidu da se u frižideru često „sakrije“ po koja namirnica na koju se zatim zaboravi i zbog koje kreću da se šire neprijatni mirisi. Upravo zbog toga, kompanija LG je od samog početka verovala u tehnologiju i inovaciju koja omogućava bolji život. I tako dok su određene kompanije frižidere videle samo kao aparat za skladištenje i hlađenje hrane, LG je ovo video kao ogromnu prednost za poboljšanje kvaliteta života svojih korisnika.

Kao jednu od inovacija, kompanija LG je u svoje frižidere ugradila digitalne senzore koji se nalaze na ključnim lokacijama unutar samog hladnjaka. Pored temperature, ovi senzori takođe prate i nivo vlage u frižideru. Na taj način, u slučaju da dođe do promene u vlažnosti vazduha, sistem Dual Evaporator će istog trena podesiti temperaturu i nivo vlažnost na optimalni nivo. Pored toga, LG je takođe uveo i sistem Fresh Air filtera sa veoma efikasnim Multi Air dizajnom za protok vazduha koji omogućavaju hrani da ostane sveža u kom god delu frižidera se nalazila. Frižideri kompanije LG takođe se baziraju se na najnovijoj tehnologiji linearnih kompresora koji za razliku od konvencionalnih frižidera poseduju jednu tačkom trenja umesto četiri, čineći ove uređaje mnogo tiše i dugotrajne, ujedno donoseći uštedu i do 20 odsto u poređenju sa frižiderima energetske klase A.

Total No Frost frižider

Kada je u pitanju skladištenje hrane, frižideri kompanije LG su inteligentno zamišljeni da pored velike zapremine takođe omoguće lako i jednostavno skladištenje namirnica. Uz maksimalnu iskorišćenost prostora, odlaganje namirnica nakon kupovine više nikada neće predstavljati problem, pogotovo kada budete zamrzavali hranu u specijalnim 3-Tier Organization Freezer System pregradama. Ujedno, sistem Door-in-Door takođe omogućava da vam voda ili sokovi uvek budu na dohvat ruke, čak i bez otvaranja frižidera, dok će vam Slim Space Plus Ice System ledomat za tren oka rashladiti omiljeno piće.

Fioka V Fresh Zone

Iako možda zvučalo banalno, kvalitet kućnih uređaja kao što je frižider u današnjem vremenu itekako utiče na kvalitet života i zdravu ishranu. Na ovaj način, pored toga što štede prostor, vreme i električnu energiju, frižideri kompanije LG omogućavaju korisnicima da se zahvaljući izobilju svežih namirnica ponovo osvrnu zdravoj ishrani i načinu života. Na kraju krajeva, ipak nije daleko da smo svi mi ono što jedemo.

Izvor: LG Electronics

]]>