Tehnologija
Sada čitate
Telenorovi korisnici prvi u Srbiji dobili 4G mrežu
Sadržaji

4G trka je počela. Samo što je Vip prvi pustio 4G LTE mrežu u Srbiji, iz Telenora je stigla vest da su korisnici ovog operatera prvi u Srbiji dobili 4G mrežu (znamo da zvuči nelogično, ali to su čuda marketinga). Telekom se za sada nije oglasio, ali videćemo uskoro u čemu će oni da isprednjače.

Šalu na stranu, iz Telenora je stigla lepa vest za korisnike. Pored toga što je pušten 4G signal, njegovi postpejd korisnici prvi su u Srbiji koji već danas (25. mart) mogu da osete sve prednosti 4G mreže u okviru svojih tarifnih paketa.

Telenor svojim korisnicima u svakom trenutku obezbeđuje mrežu svetskog kvaliteta, a lansiranje 4G je logičan korak u tom procesu. Prve testove 4G u Srbiji obavili smo još 2011, a danas, kada je to u Srbiji i zakonski omogućeno, pustili smo 4G signal i korisnicima omogućili još pouzdaniju internet konekciju, brže preuzimanje i pretraživanje interneta. Nastavljamo da pružamo najbolje korisničko iskustvo, a širenje 4G mreže je važan deo toga“, kaže Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora Srbije.

4g_icon

4G mreža u ovom trenutku pokriva delove Beograda, centar Subotice, Kopaonik i Zlatibor. U predstojećem periodu, Telenor će pokriti područje Niša i Novog Sada i nastaviti sa pokrivanjem Beograda. Uvođenje 4G će se odvijati postepeno, prvo u gradskim, a kasnije, i u ruralnim oblastima, zavisno od potreba Telenorovih korisnika.

Kako najbrže do 4G?

Korisnici Telenora koji imaju uređaje koji podržavaju 4G potrebno je da zamene SIM za 4G kompatibilnu SIM karticu (uSIM kartice) u najbližoj prodavnici Telenora, koje su već dostupne. Zamena SIM kartica je besplatna i nužan korak kako bi korisnici koristili 4G – osim što je potrebno da budu u oblasti pokrivanja 4G signalom.

U svojoj ponudi Telenor ima uređaje koji podržavaju 4G, a ako korisnici već imaju uređaje za 4G (telefone, tablete i MiFi) kupljene u Telenoru, ne moraju kupovati nove, već samo zameniti SIM karticu za 4G kompatibilnu SIM karticu u najbližoj prodavnici Telenora.

4G mreža donosi do šest puta brži internet, brže preuzimanje, pretragu i striming nego 3G i pouzdaniju internet konekciju. Korisnici će uštedeti vreme koristeći napredne usluge i imati bolje mobilno internet korisničko iskustvo.

Na sajtu Telenora možete pronaći sve detalje u vezi sa zamenom kartica, savete kako najbrže do 4G i aktuelnu ponudu uređaja:http://www.telenor.rs/sr/O-Telenoru/Mreza/4G/

O autoru
TajmLajn