Info
Sada čitate
Saradnja Vlade Republike Srbije i kompanije IBM
Sadržaji

Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić sastao se 23. oktobra sa predstavnicima američke kompanije IBM u okviru nastavka saradnje inicirane posetom predsedinka Vlade ovom IT gigantu u maju mesecu ove godine.

Ovo je bila prilika da IBM, na čelu sa generalnim direktorom za centralnu i istočnu Evropu Davidom La Rosom (David La Rose),  predstavi studiju koju je razvio za Vladu Srbije sa ciljem uspostavljanja strateške saradnje i pomoći Republici Srbiji u odgovoru na izazazove kao što su integracija i modernizacija državne uprave, povećavanje transparentnosti, smanjenje fiskalnog deficit i nezaposlenost.

photo 2

Studija se bavi analizom trenutnog stanja, ciljevima i strategijom Republike Srbije u razvoju elektronske uprave iz različitih aspekata kao što je Akcioni plan EU za razvoj servisa namenjenim građanima i poslovnim subjektima, strategija razvoja informacionog  društva Republike Srbije i drugim. Fokus studije su Ministarstva finansija, unutrašnjih poslova i pravde.

IBM, osnovan 1911. godine,  jedna od vodećih kompanija za razvoj poslovanih rešenja i naprednih informacionih tehnologija. Na našem tržištu posluje od tridesetih godina prošlog veka a 2006. godine osnovan je IBM Srbija kao regionalni centar za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju.

Izvor: IBM Srbija

O autoru
Info