Najave
Sada čitate
Belgrade Connect – od ideje do Berlina

U prostorijama kompanije KPMG 20. februara sa početkom u 18 časova će biti održan premijerni Belgrade Connect. Osnovni cilj ovog događaja je podsticanje domaćih kompanija u ranoj fazi razvoja, kao i spajanje njihovih predstavnika sa potencijalnim investitorima i kreativcima, a za tri najbolja tima obezbeđene su i vredne nagarde.

Učesnici Belgrade Connect-a imaće priliku da svoje biznis ideje predstave stručnom žiriju koji čine predstavnici kompanija KPMG, SC Ventures, kao i suorganizatora događaja udruženja Rotary Club Beograd – Metropoliten.

Najbolja tri projekta po izboru stručnog žirija dobiće priliku da se predstave i na takmičenju Startup Connect koje će se održati 7. marta u Berlinu (http://startupconnect.berlin). Organizatori su spremili i vredne nagrade za prva tri tima, koje podrazumevaju odlazak na Startup Connect u Berlin, plaćene troškove puta i smeštaja (za dva člana po timu). Timovi će imati i organizovanu turneju upoznavanja sa startap scenom nemačke prestonice, a uz to im je obezbeđen i rad sa mentorima iz kompanije KPMG.

Kriterijumi za pitching takmičenje su:
– Rana faza razvoja proizvoda
– Inovativnost ideje
– Potencijal za globalno tržište
– Iskustvo tima
– Poznavanje biznis domena u okviru koga je ideja
– Prezentovanje projekta

Organizatori ističu da su prijave za prvi Belgrade Connect otvorene do 18. februara. Svi zainteresovani startapi mogu se prijaviti putem posebnog formulara. Više informacija o predstojećem događaju možete saznati na zvaničnom sajtu Belgrade Connecta kao i na oficijalnoj Facebook stranici ove konferencije.

 

O autoru
TajmLajn