loading...
Sponser

Beograd 6. aprila dobija Naučni klub

Naučni klub Beograd otvara se u centru grada, kao inovativno mesto gde se na savremen način susreću nauka i građani, znanje i radoznalost, ideja i njena tehnološka primena. Naučni klub Beograd nalazi u Ulici kralja Petra 46, u zoni koju su obeležile srpska nauka i kultura, u neposrednoj blizini Univerziteta u Beogradu i zgrada više fakulteta, uz Biblioteku grada, Kolarac, Kinoteku i Etnografski muzej, stotinak metara od sedišta Srpske akademije nauka i umetnosti, nedaleko od Muzeja Vuka i Dositeja, gde je nastala Velika škola, izvorište moderne srpske države. Centar za promociju nauke i njegovi partneri iz nauke, obrazovanja i medija, iz Evrope i sveta, svakog dana organizovaće u Naučnom klubu raznovrsne, svakom dostupne, naučnopopularne programe. Jedan dan u Naučnom klubu počinje interaktivnim dečjim radionicama, za đake i nastavnike, potom se Klub pretvara u okupljalište studenata, studentskih sekcija i organizacija mladih, da bi u popodnevnim satima ugostio polaznike najrazličitijih radionica, obuka i seminara. Popularni večernji programi predstavljaju naučnike, naučna znanja i otkrića svim građanima, jasno i zanimljivo, kroz originalne sadržaje, interakciju, film, muziku, predavanja i tribine. Lokacija za trajno stanište Kluba pronađena je početkom 2016. godine gde je, na spratu iznad, smešteno i sedište samog Centra. Istovremeno, ideja se već proširila na 12 gradova Srbije, gde je u saradnji sa lokalnim samoupravama i centrima za stručno usavršavanje CPN pokrenuo 12 naučnih klubova. Na kraju ovog procesa, u Beogradu je otvoren i centar ove mreže – Naučni klub Beograd, ključnu nacionalnu infrastrukturu za promociju nauke, za širenje naučne kulture i jačanje naučne pismenosti u Republici Srbiji.

Klub već od 7. aprila počinje sa radom, a očekuju nas zanimljive radionice za osnovce, kursevi elektronike i programiranja, predavanja iz lingvistike, brojne teme iz astronomije, predstavljanja zanimljivih međunarodnih projekata i brojni drugi sadržaji.
http://elementarium.cpn.rs/u-centru/pametni-sistemi-za-pocetnike/ http://elementarium.cpn.rs/u-centru/radionice-za-osnovce/ https://www.youtube.com/watch?v=3lQx5jVVRxw]]>