Zanimljivosti
Sada čitate
Compressorhead ili najmetalniji metal

Da li ste se ikada zapitali kako bi Deni Keri (Danny Carey) zvučao kada bi imao 4 ruke? Ili kako bi zvučao Angus Jang (Angus Young) sa 78 prstiju? Nije dovoljno kataklizmično? Zamislite onda Roberta Truhilja (Roberto Trujillo) zaista napravljenog od metala… Pa u stvari i nemate šta više da zamišljate pošto je tu „Glava kompresora“ iliti Compressorhead, najmetalniji metal bend na planeti.

Compressorhead su: Batina – Stickboy (bubnjevi), Prsti – Fingers (gitara) i Kosti – Bones (bas gitara). Kako se navodi na zvaničnom sajtu benda Stickboy je napravljen 2007. po strogim specifikacijama. Tu su 4 ruke, 2 noge, 1 glava i 0 mozga. On svira na 14-delnom Pearl-u sa dvostrukim bas bubnjem. Tu je i njegov mali pomoćnik, Stickboy junior, koji je zadužen za haj-het. Fingers je nastao 2009, a ključnu stvar predstavlja 78 namenski napravljenih prstiju, koji su i više nego dovoljni da sviraju po celoj gitari. Bones je najprecizniji bas gitarista znan svetu, ali i najmlađi član benda pošto je rođen 2012.

Compressorhead na probi

Compressorhead su nova dimenzija primenjene robotike i spremaju se za turneju po Australiji u okviru ovogodišnjeg Big Day Out festivala. Za one koji neće biti te sreće da se nađu od 18. do 18. januara u Sidneju, Melburnu, Pertu… ostaje da pogledaju jedan od snimaka sa probe benda. Samo za vas „Ace of Spades“ u izvođenju Compressorhead-a. I pazite – „ulje je gušće nego krv“.

O autoru
TajmLajn