Najave
Sada čitate
Dijalog o klimatskim promenama – Klimaton 4

Organizacija Jedan stepen Srbija i partneri CAN Europe, Fondacija Hajnrih Bel i BOŠ organizuju klimatski dijalog – Klimaton 4. Neposredan povod za ovaj razgovor jeste početak izrade Strategije za borbu protiv klimatskih promena Republike Srbije. Ovaj dugoročni planski dokument će uticati na pravce razvoja ekonomije i svih sektora društva, pa postoji i potreba da bude razmatran u okviru najšireg nacionalnog dijaloga.

Imajući u vidu brojne ekonomske i društvene probleme sa kojima se građani svakodnevno suočavaju ne čudi njihova slaba informisanost i slaba zainteresovanost za klimatske promene. Važno je istaći da klimatske promene nisu problem čije će se posledice osetiti tek u nekoj dalekoj budućnosti. Klimatske promene su tu. Suša iz 2012. godine i poplave iz 2014. i 2016. godine to najbolje pokazuju.

Cilj Klimatona je afirmacija teme u širim društvenim okvirima kako bi se građani pripremili da daju svoj doprinos definisanju nacionalne strategije. Radionice i tribine u okviru Klimatona će biti prilika da se građani upoznaju sa najnovijom naukom klimatskih promena, kao i da kroz učešće u diskusiji predlože moguća rešenja koja mogu biti razmotrena pri izradi Strategije.

Prvi u seriji Klimatona o nacionalnoj klimatskoj strategiji će se održati 20-21. septembar 2016. godine, u BISC klubu, Uzun Mirkova 3, Beograd. Program počinje od 18h oba dana.

Prisustvo Klimatonu je besplatno i ne zahteva posebnu registraciju.

O autoru
Info