loading...
Sponser

Ericsson predstavio 5G inovacije

 • 5G radio prototipi: Faza 2 nagrađivanog projekta 5G Radio Test Bed koji uključuje 5G radio prototipe za praktična testiranja operatora u 2016. godini će se odvijati uživo uz napredna rešenja kao što su Massive MIMO i beam tracking.
  • 5G za industriju: Ericsson blisko sarađuje sa partnerima na razvoju 5G mreže kako bi ispunila zahteve za industrijsku primenu ovih rešenja. Rezultati ovih saradnji, pored koncepata i prototipa koji podržavaju ICT transformaciju proizvodne i auto-moto industrije, takođe će biti predstavljena.
  • Telehaptička kontrola: Posetioci mogu da isprobaju prototip sistema za poluautomatsko daljinsko upravljanje helikopterom. Kombinacijom haptičke povratne informacije sa video i audio sadržajem, korisnici mogu da osete kretanje helikoptera i njegovu interakciju sa okolinom. Ova demonstracija je deo istraživanja kompanije Ericsson u oblast transformacije industrije koja je omogućena razvojem 5G mreže.

  Internet stvari (IoT)

  • Mobilni IoT: Vodeća širokopojasna mobilna IoT rešenja niskog napona (LPWA) biće prikazana uživo, uključujući i uskopojasni IoT (NB-IoT), LTE-M (Cat M) i EC-EGPRS/EC-GSM (proširena pokrivenost) za masovnu IoT primenu. Ova rešenja takođe napajaju industrijska rešenja koja se fokusiraju na komunalne usluge, prevoz i poljoprivredu.
  • IoT rešenja: Kompanija Ericsson će demonstrirati kako se gradi i efikasno upravlja IoT mrežom koja kombinuje uređaje povezane direktno na 5G sistem sa uređajima povezanim na mrežu kratkog dometa putem kapilarnih izlaza, a održaće i demonstraciju uživo Virtual Evolved Packet Core (EPC) za masovnu upotrebu IoT. Jedna povezana prezentacija će pokazati kako buduća tehnologija bluetooth nisko-energetske mreže može da se koristi za kapilarnu povezanost u pametnim kućama.
  • Cloud
  • Evolucija ka hiperskaliranoj IT infrastrukturi: Ericsson Hyperscale Datacenter System 8000 – nova generacija sistema za baze podataka koji koristi disagregatorsku hardversku strukturu za bolju iskorišćenost resursa biće prikazana zajedno sa najnovijom ponudom cloud rešenja kompanije Ericsson.
  • Cloud RAN: Demonstracija Cloud RAN kompanije Ericsson će biti sprovedena uživo i uključiće funkciju za radio pristup virtualizovan na udaljenim COTS serverima smeštenim u Švedskoj. Nova infrastruktura Elastic RAN koja omogućava praktično neograničen broj interkonekcija će takođe biti prikazana.
  • Put ka NFV: Ericsson će prikazati svoju kompletnu ulogu u virtualizaciji mrežnih funkcija (NFV), uključujući umrežavanje definisano softverom (SDN) i evoluciju ka kreiranju 5G core rešenja. Rešenja koja će biti prikazana obuhvataju vEPC, vIMS i vUDC, kao i Ericsson Cloud Manager (rešenje za upravljanje cloud infrastrukturom).

  Mreže

  • Wi-Fi pozivanje za višenamenske uređaje i obogaćena VoLTE mreža: Ericsson će predstaviti najnovije potrošačke i poslovne servise za komunikaciju zajedno sa velikim distributerima uređaja.
  • Gigabit LTE: Performanse mreže i uređaja do 1 Gbps biće prikazane uživo, koristeći kombinaciju rešenja 3 Component Carrier Aggregation, 4X4 MIMO i 256 QAM, a uključujući interoperabilnost sa najnovijim uređajima. Rešenje Ericsson Lean Carrier će takođe biti prikazano.
  • Ericsson Radio Sistem: Tri nova proizvoda za radio-pristup koja podržavaju 4X4 MIMO, kao i novi spektar frekvencijskih opsega i njihova ponovna obrada će biti prikazani. Nove mogućnosti od više gigabita i sa mikrotalasnim dodacima koji rade na više frekvencija i koji se obraćaju sve većim zahtevima sporedne veze, kao i integracija radio-saobraćaja kroz korišćenje Ruter 6000 rešenja, biće takođe prikazani.
  • Male ćelije za zatvoreni prostor: Ericsson će demonstrirati novo radio-rešenje za planiranje koje se koristi u zatvorenom prostoru, a koje je osmišljeno da pomogne operatorima da drastično smanje utrošak vremena za rešenja za zatvoreni prostor, uključujući i Ericsson Radio Dot Sistem i Pico RBS.
  • Optimizacija aplikacijskog iskustva: Nova usluga će biti predstavljena kako bi mogla da pomogne operatorima da razumeju koji faktori su najbitniji korisnicima, kako da ih izmere i šta da rade da poboljšaju učinak mreže tamo gde je to bitno.
  • 3G performanse i efikasnost: Kompanija Ericsson će prikazati 3G WCDMA inovacije, uključujući i Tok korisnika, Zero Touch i pametno deljenje putem antena, što će pomoći da dovođenje širokopojasnog interneta do svih korisnika postane brže i ekonomičnije.

  Transformativni IT

  • Ubrzavanje digitalne transformacije: BSS softver za podršku agilnim digitalnim operativnim modelima će biti prikazani.

  Mediji

  • Video plasiran u zavisnosti od vremena: Ericsson će predstaviti rešenje Cloud DVR koje omogućava operatorima da premeštaju multimedijalne sadržaje u centar za mrežne operacije ili na oblak.

  Industrije

  • Mobilne finansijske usluge: Rešenja za interkonektivnost kompanije Ericsson koja omogućavaju interoperabilnost između provajdera mobilnih novčanika i postojećih platnih mreža, takođe će biti predstavljena.
  • Solarni automobil: Ericsson će prikazati kako je aplikacija zasnovana na rešenju Connected Traffic Cloud pomogla da automobil Stella Lux kompanije Solar Team Eindhoven pobedi na takmičenju Cruiser Class 2015 World Solar Challenge – trci u dužini od 3000 kilometara kroz pustinju u Australiji.
  • Autonomni pogon: Kompanija Ericsson podržava Cars’ Concept C26 kompanije Volvo, koji ispituje multimedijalno iskustvo u vozilima sa autonomnim pogonom, kao i u nedavno predstavljenom automobilu Volvo S90 i njegove vodeće servise za informacije i zabavu i povezivanje. Ova rešenja će biti predstavljena.
  ]]>