Video magazin
Sada čitate
Huawei press konferencija na sajmu CES 2016

Huawei je očekivano bio među kompanijama koje su privukle najveću pažnju novinara pred zvaničan početak sajma CES 2016 u Las Vegasu, a svoju press konferenciju iskoristio je za predstavljanje svoje poslovne filozofije, dosadašnjih uspeha i četiri nova proizvoda.

Na novinarskoj konferenciji Huawei je predstavio četiri proizvoda i ukazao na veliki uspeh koji su doživeli u toku 2015. godine. Naime, Huawei je značajno podigao nivo svesti kod potrošača o brendu Huawei, pa se tako našao na listi top 100 najvrednijih brendova. Učešće na globalnom tržištu je takođe poraslo, pa je sada Huawei na trećem mestu.

Prvi predstavljeni uređaj je novi smartfon Mate 8, naslednik popularnog modela Mate 7. U pitanju je fablet sa ekranom dijagonale 6 inča i odličnim odnosom veličine uređaja i samog ekrana. Rezolucija ekrana je Full HD. Fantastičan dizajn ističu četiri boje ­ šampanj zlatna, mesečeva srebrna, svemirsko siva i nova boja moka braon. Huawei je poboljšao nivo sigurnosti na čitaču otisaka prsta, a kamera je takođe unapređena i daje još bolje snimke i fotografije. Fablet dolazi u dve varijante, sa tri gigabajta RAM memorije i 32 gigabajta prostora za skladištenje, ili sa četiri gigabajta RAM memorije i 64 gigabajta prostora za skladištenje. Preporučena cena za prvu verziju iznosi 599 evra, dok je za snažnije izdanje potrebno izdvojiti 699 evra.

Drugi uređaj je pametni sat za žene. Ostvarena je saradnja sa kompanijom Swarovski, koja je ukrasila pametni telefon cirkonima. Sat dolazi u dva dizajna ­ Jewel i Elegant ­ a po reakcijama lepšeg dela novinarske publike na konferenciji, zaključujemo da će biti veoma dobro prihvaćen proizvod.

Treći uređaj je MediaPad M2, tablet od 10 inča koji ima čak četiri zvučnika koja su napravljena u saradnji sa Harman/Kardonom.

Na kraju, pomenut je i četvrti uređaj, a to je Nexus 6P. Ovaj telefon opremljen je Full HD ekranom dijagonale 5,7 inča, dok se za brz rad staraju dva quad­core procesora i čipset Qualcomm Snapdragon 810. Predstavnici kompanije Huawei su na konferenciji posebno istakli važnost saradnje sa kompanijom poput Google-a.