loading...
Sponser

Konkurs za treću sezonu Radio Galaksije

Od decembra 2015, slušaoci željni naučnopopularnih sadržaja imaju razlog za radost – kreće treća sezona Radio Galaksije uz stare stare saradnike, Mariju Nikolić i Milana Ćirkovića, novog saradnika Dušana Pavlovića, i podršku CPN-a.

Radio Galaksija je naučnopopularna radio emisija sa temama iz oblasti kosmologije, astrobiologije, filozofije, istorije nauke, sociobiologije i drugih naučnih disciplina. Slikovitije rečeno, Radio Galaksija se trudi da informiše o trenutno važećim teorijama o poreklu mentalnih fenomena, nastanku života, budućnosti Sunca, rađanju i smrti zvezda, kosmičkoj arhitekturi, galaktičkoj ekologiji, nastanku nuklearnog naoružanja, supermašinama, paradoksima, kvatnoj kripografiji i mnogim drugim temama.
Marija Nikolić je po obrazovanju sociološkinja, a po zanimanju naučna novinarka i producentkinja naučnopopularnih programa. Sarađuje sa Centrom za promociju nauke od njegovog osnivanja.
Dr Milan Ćirković je naučni savetnik Astronomske opservatorije u Beogradu i istraživački saradnik Instituta za budućnost čovečanstva pri Filozofskom fakultetu Oksfordskog univerziteta. Milan istražuje u polju astrobiologije, analize rizika i filozofije nauke.
Dušan Pavlović studira astrofiziku na Matematičkom fakultetu u Beogradu. Interesuju ga naučno obrazovanje, popularizacija i promocija nauke, a u Istraživačkoj stanici Petnica redovno posećuje program astronomije i Petničku meteorsku grupu.

Konkurs za ilustraciju Radio Galaksije

Centar za promociju nauke i redakcija naučnopopularne emisije Radio Galaksije poziva crtače, ilustratore i dizajnere da vizuelno dočaraju zvuke znanja i naučnih ideja. Novi, treći po redu ciklus emisija, biće obogaćen originalnim ilustracijama domaćih diznajnera koje će predstavljati njen vizuelni identitet za 2016. godinu.
Svi oni koji žele da njihov rad bude deo vizuelnog identiteta ove naučnopopularne emisije na srpskom jeziku, mogu da pošalju svoju vizuru Radio Galaksije na radiogalaksija@gmail.com do 30. decembra 2015.
Najbolji radovi će, pored otvorne ilustracije, biti izloženi na godišnjoj izložbi u Naučnom klubu Centra za promociju nauke, kao i u časopisu Elementi.
]]>