loading...
Sponser

Nova Canon kamera iz Cinema EOS serije

Canon je predstavio ME200S-SH, kompaktnu, profesionalnu, svestranu videokameru opremljenu Canon-ovim čuvenim sistemom automatskog fokusiranja Dual Pixel CMOS Autofocus. Savršena za korišćenje u različitim oblastima od televizijskih i filmskih produkcija do naučnog istraživanja i dokumentaraca o divljim životinjama, ME200S-SH je u stanju da zabeleži profesionalne Full HD videozapise visokok kvaliteta čak i u uslovima slabog osvetljenja. Najnovije izdanje Canon-ove ponude profesionalnih kamera spaja neke od najboljih funkcija iz firmine čuvene serije Cinema EOS sa veličinom, fleksibilnošću i radnim karakteristikama ekstremno popularnog modela ME20F-SH.

Neograničene mogućnosti

Opremljena Super 35mm CMOS senzorom rezolucije 8,29 megapiksela, ME200S-SH daje jednako visok kvalitet slike kao serija kamera Cinema EOS, pružajući uvek impresivne rezultate. Zahvaljujući Canon-ovoj tehnologiji senzorskog preuzorkovanja („sensor oversampling“) naučni istraživači ili korisnici koji snimaju filmove i dokumentarni materijal mogu zabeležiti izuzetno čistu i oštru Full HD sliku. Mogućnost beleženja Full HD slika brzinama do 50p/59.94p proširuje mogućnost primene kamere na snimanje sporta i divljih životinja, kao i na videonadzor. ME200S-SH podržava gama korekciju Canon Log, što joj omogućava da zabeleži do 12 nivoa dinamičkog raspona i osigura zadržavanje detalja kako u najsvetlijim detaljima slike tako i u senkama. Canon Log nudi i dodatne prednosti korisnicima koji trenutno koriste kamere kao što su EOS C100 Mark II ili EOS C300 Mark II, olakšavajući im da stvore odgovarajuću sliku prilikom postprodukcije. Poput Canon-ovih kamera iz serije Cinema EOS, ME200S-SH nudi način rada Wide DR, omogućavajući korišćenje snimaka direktno sa kamere uz malo ili nimalo obrade, na taj način dodatno ubrzavajući tok postprodukcije. Kamera je opremljena i Canon-ovim priključkom EF sa Cinema Lockom, što korisnicima omogućava upotrebu velikog broja kompatibilnih Canon-ovih objektiva EF, EF-S kao i filmskih servo objektiva. Predstavljen zajedno sa kamerom, filmski servo objektiv CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S savršen je partner za ME200S-SH zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama, laganoj masi i mogućnosti kontrole zuma i fokusa preko Canon-ovog daljinskog upravljača RC-V100.

Ultimativna kontrola

Pružajući lagano i brzo kontinuirano automatsko fokusiranje visokih performansi, kamera ME200S-SH opremljena je Dual Pixel CMOS Autofocusom (DAF), visoko efikasnim sistemom automatskog fokusiranja koji je razvio Canon i koji omogućava korisnicima da jednostavno zabeleže predmete u pokretu prilikom snimanja, na primer, sportskih događaja ili divljih životinja. Postavka Custom Picture omogućava korisnicima da unapred podese i skladište postavke i krenu sa snimanjem u željenom stilu čim uključe kameru.

Izvrstan kvalitet slike po danu – ali i u gotovo potpunoj tami

Nudeći ekvivalentni ISO raspon od 320 do 204,800, ME200S-SH svestrani je alat za okruženja sa problematičnim ili slabim osvetljenjem, kao što su sportski stadioni ili situacije u kojima snimate divlje životinje noću. Uvlačenje ugrađenog infracrvenog filtera dodatno povećava mogućnosti kamere prilikom snimanja pri slabom svetlu ili kad prirodna dnevna svetlost nestaje, omogućavajući snimanje scene u infracrvenom načinu.

Kompaktna i fleksibilna, za najskučenije prostore

ME200S-SH koristi dizajnersku arhitekturu modela ME20F-SH, nudeći naprednu funkcionalnost u kompaktnom kućištu. Otvarajući čitav spektar novih mogućnosti snimanja, kompaktne dimenzije kamere omogućuju joj da se lako smesti visoko na stadionima, unutar vozila, na robotskim glavama ili čak priključena na bespilotne letelice. Ta fleksibilnost čini je savršenim odabirom za skučene prostore ili snimanje u neobičnim ili diskretnim položajima. Mogućnost upravljanja kamerom ME200S-SH sa distance daje još veći nivo kreativne slobode, posebno za snimatelje životinja i prirode koji ne žele da uznemiravaju subjekte svoga interesovanja.

Mogućnosti povezivanja prilagođene individualnim potrebama

Sa opcijom snimanja na veliki broj nezavisnih uređaja, ME200S-SH može se integrisati direktno u postojeće radne procese. HDMI i 3G/HD-SDI izlazni priključci omogućavaju, na primer, lako povezivanje sa monitorima i uređajima za snimanje. Tu su i višestruki priključci za udaljenu kontrolu, a kamera je kompatibilna i sa Canon-ovim daljinskim upravljačem RC-V100 koji omogućava upravljanje svim njenim funkcijama. Napomena: očekuje se da će se kamera naći u prodaji krajem avgusta ove godine, a cena za prednarudžbine je 4.999 američkih dolara za telo (izvor: B&H Photo Video)]]>