loading...
Sponser

Nutanix pojednostavljuje napredni kontinuitet poslovanja uz pomoć automatizacije

Nutanix (NASDAQ: NTNX), lider u poslovnim cloud rešenjima, najavio je nekoliko novih mogućnosti u svojim hyperconverged infrastructure (HCI) softverskim rešenjima kao i u okviru AHV hypervisor-a, kako bi se zaštitile aplikacije od ključnog poslovnog značaja i kako ne bi dolazilo do potencijalnih prekida u radu čak ni u slučaju potencijalnih kvarova. Nove mogućnosti uključuju naprednu automatizaciju za oporavak aplikacija i podataka, podršku za multi-site disaster recovery (DR), sinhronu replikaciju za radna opterećenja koja rade na AHV-u i skoro nulti gubitak podataka u slučaju kvara celog datacentra, sa “near sync” replikacijom za recovery point objective (RPO) od otprilike 20 sekundi.

U vreme kada je kontinuitet poslovanja važniji nego ikad, osigurati da preduzeća imaju snažne politike i procedure kada je u pitanju oporavak više ne predstavlja nešto što spada u kategoriju „lepo za imati“. Međutim, kupci koji žele da primene snažne DR mere za kritične aplikacije, poput onih koji podržavaju hitne službe, imali su sužen izbor koji ih je primoravao da primene složene, često različite tehnologije za koje je potrebna posebna, stalna administracija. Nove mogućnosti koje donose Nutanix HCI i AHV pomažu kupcima da pouzdano isporučuju kritične aplikacije sa znatno manjom složenošću i nižim troškovima upravljanja.

Održavanje kontinuiranog poslovanja je prioritet za sve vrste kompanija i organizacija,“ rekao je Greg Smith, potpredsednik marketinga proizvoda u Nutanixu. „Međutim, većina preduzeća se oslanja na ne-standardne, ručno izrađene DR implementacije kako bi se zaštitile od kraha čitavog IT sistema. Nutanix sada izvorno nudi automatizovana, jednostavna rešenja za oporavak od kvarova, stvorena da isporučuju aplikacije koje uvek moraju biti dostupne.

Nove mogućnosti za pojednostavljenje i automatizaciju DR-a uključuju:

  • Multi-Site Disaster Recovery: Nutanix sada podržava multi-site DR dizajn, pomažući kompanijama da se brzo oporave od istovremenog otkazivanja rada dva ili više data centara, dok su sve aplikacije i podaci dostupni korisnicima. Posebno vredan u industrijama kao što su finansijske usluge, zdravstvena zaštita i hitne službe u kojima organizacije moraju da pružaju neprekidne usluge, Nutanix DR koristi naprednu tehnologiju za automatizaciju kako bi eliminisala složenost instaliranja DR-a i orkestracija. Aplikacije se mogu brzo oporaviti od neplaniranih kvarova ili oštećenja podataka i podesiti da se pridržavaju mnogih strogih zahteva usklađenosti.
  • Najbolji u klasi Near Sync Disaster Recovery: Nutanix sada podržava near sync replikaciju sa recovery point objective (RPO) od samo oko 20 sekundi, što je 3 puta bolje od već vodeće tehnologije u industriji. Nutanix je jedini vodeći dobavljač HCI-a koji nudi RPO od 20 sekundi.
  • Sinhronizovana replikacija podataka za Nutanix AHV: Sinhronizovana replikacija ili gotovo trenutna replikacija podataka između više lokacija sada je izvorno podržana na Nutanix AHV hipervizoru. Korisnici mogu da koriste AHV za isporuku visoko dostupne usluge za najvažnije aplikacije, kao što su virtuelna radna površina, baze podataka i opšta virtualizacija servera.
  • DR orkestracija sa Runbooks: Najnovije izdanje pruža kupcima veću fleksibilnost i kontrolu nad end-to-end postupkom oporavka, sa preciznijom kontrolom kako bi se resursi DR-a usredsredili na ciljane aplikacije.

Naši poslovni korisnici očekuju nulti recovery point objective (RPO), koji garantuje da neće biti gubitka podataka kada dođe do greške nastale otkazivanjem rada datacentra“, rekao je Delfim Da Costa, menadžer za sistem i infrastrukturu u kompaniji Infomil, velikog evropskog klijenta Nutanixa još od 2015. godine. „Drago nam je što sada koristimo Nutanixovu AHV virtualizaciju i održavamo najveći mogući SLA za naše produkcione aplikacije i servise.

Ove nove DR mogućnosti uključene su u Nutanix HCI softver i široko su dostupne. Više informacija o Nutanixovim rešenjima za kontinuitet poslovanja i oporavak od katastrofa možete pronaći ovde.