Obrazovanje
Sada čitate
Obrazovanje usklađeno sa potrebama budućnosti

Četvrtu godinu zaredom konferencija i sajam „Nove tehnologije u obrazovanju“ predstavljali su mesto na kojem su mogle da se razmene najnovije informacije i najbolja iskustva u oblasti primene savremenih tehnologija u obrazovanju. Kompanija Microsoft u Srbiji je i ove godine bila partner u organizaciji i učesnik tokom tri dana sajma, koji je održan u Belexpocentru u Beogradu, od 9. do 11. februara.

Microsoft na globalnom nivou aktivno podržava prilagođavanje svih nivoa obrazovanja potrebama života u 21. veku i okruženju koje odlikuju sve izraženije digitalne karakteristike. Alati i savremena IT rešenja koje kompanija razvija, kao i programi koje sprovodi u oblasti  obrazovanja – osmišljeni su sa ciljem da deci i mladima učini informatičko znanje dostupnim i interesantnim.

Microsoft svojim rešenjima, programima podrške i inicijativama predstavlja pouzdanog i dugoročnog partnera svim državnim institucijama koje rade u sferi obrazovanja. Programi i alati koje razvijamo u oblasti edukacije stvoreni su sa ciljem da pruže deci i mladima mogućnosti da ispune svoje potencijale i postignu više u svemu što rade, što je i na najbolji način da definišu svoju budućnost“, izjavila je Jelena Ružičić, menadžer za razvoj obrazovnih projekata kompanije Microsoft u Srbiji i Crnoj Gori.

O sveobuhvatnom značaju informatičkog obrazovanja i veštinama koje globalnim potrebama za zapošljavanjem govorila je Olga Svyrydenko, glavni menadžer za rad sa nastavnicima  u Microsoftu za Centralnu i Istočnu Evropu. Kompanija je na konferenciji predstavila primere programa partnerske saradnje sa vladama i korisnicima iz javnog obrazovnog sektora širom sveta, sa fokusom na razvoj znanja i veština koje će mladima pomoći da uspešno grade profesionalne karijere bilo gde u svetu.

Prezentacije Olge Svyrydenko naglasile su značaj obrazovanja koje se fokusira na oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike, kao podloge koja mladima ne samo što pruža osnove za adekvatno korišćenje savremenih tehnologija, već i omogućava da kroz kreativnost i inovacije stvaraju nove tehnologije koje će unapređivati zajednice u kojima žive.

Tokom tri dana sajma na radionicama Microsofta svoja iskustva podelili su i nastavnici i profesori iz Srbije, među kojima je bila i Ana Živković, profesorka engleskog iz Niša, koja je kao Microsoft Ekspert i Inovativni nastavnik, jedan od ovogodišnjih pobednika globalnog takmičenja inovativnih nastavnika, čime je sebi obezbedila prisustvo i predavanje na globalnoj E2 Education Exchange 2017 konferenciji u martu, u Torontu.

Posetioci su imali prilike da se upoznaju sa mnogim besplatnim alatima koje Microsoft nudi u oblasti obrazovanja, kao što su Office 365, Sway, Skype, Math in OneNote, i BubbleBee – servis  za učenje i vežbanje programiranja, prilagođen svim uzrastima, kao i podrška profesorima u nastavi. Neki od ovih alata, kao inovativna i kreativna Office Sway aplikacija koju koriste milioni ljudi širom sveta, razvijeni su u Razvojnom centru Microsofta u Srbiji.

O autoru
Info