loading...
Sponser

Počinju "Nove tehnologije u obrazovanju"

Konferencijski program Prisustvom na različitim predavanjima, panel diskusijama i debatama učesnici će se bolje upoznati sa strateškim, ali i svakodnevnim pristupom upotrebi IKT u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima, o obuci nastavnika za upotrebu novih tehnologija u učionici, digitalnim udžbenicima, učenju preko interneta i digitalnom nasilju, kao i drugim temama koje su bitne za savremeno obrazovanje. Akcenat će biti na praktičnim rešenjima, pa će priliku da predstave upotrebu novih tehnologija u svakodnevnom radu dobiti učitelji, nastavnici i univerzitetski profesori iz cele Srbije i zemalja u regionu. Posebni segment programa biće posvećeni i inkluzivnom obrazovanju uz podršku novih tehnologija, upotrebi IKT u predškolskom obrazovanju, kao i temi IKT u razvoju ljudskih resursa u poslovnom okruženju.

Sajamski program

Paralelno sa konferencijom, posetioci će biti u prilici da isprate i sajamski program u okviru koga će praktična rešenja u oblasti IKT u obrazovanju predstaviti više od 40 kompanija iz Srbije, zemalja regiona i Velike Britanije. Posetioci sajma će moći da saznaju kako deca uz različite alate mogu da postanu mali programeri, vide kako funkcioniše digitalni bukvar, isprobaju interaktivnu tablu, provere da li je proces učenja delotvorniji kada je u učionici robot i uvere se da 3D štampač ne mora da bude stvar naučne fantastike. Poseban deo sajamskog programa činiće i „IKT radionica“ u kojoj će nastavnici imati priliku da isprobaju neke od najnovijih tehnoloških rešenja, kao što je Bibot koji je uveo revoluciju u učionice širom sveta. Među izlagačima biće i najveće kompanije u ovoj oblasti, kao što su Pearson, Certiport, Certiadria, Microsoft, Oracle, Cisco, Comtrade, HP, LEGO Education i mnoge druge.

Sastanak predstavnika ministarstava iz 10 zemalja

Pored obrazovnih radnika i predstavnika komercijalnog sektora, „Nove tehnologije u obrazovanju” će okupiti ministre i druge visoke predstavnike ministarstava obrazovanja iz deset zemalja istočne Evrope i centralne Azije, uključujući i ministre iz zemalja u regionu (Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedonija). U okviru posebnog sastanka u Palati Srbija, koji će biti održan u sredu, 8. februara, visoki zvaničnici razgovaraće o potrebnim sistemskim rešenjima kako bi nove tehnologije postale deo obrazovnog procesa.

Prenos događaja preko Interneta

Svi zainteresovani koji nisu uspeli da se registruju za učešće na događaju biće u mogućnosti da na sajtu www.britishcouncil.rs gledaju prenos predavanja uživo, kao i da proprate utiske akreditovanih blogera koji će izveštavati sa lica mesta. Diskusija na Tviteru biće na zvaničnom hashtagu #NewTechEdu.

Organizatori i partneri

Konferenciju organizuju British Council, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Britanska ambasada u Beogradu, Centar za promociju nauke, Privredna komora Srbije i kompanija Skills. Zlatni partneri su kompanije Pearson, Certiport, Certiadria, srebrni partneri su Microsoft i Oracle, bronzani partneri su Cisco i Comtrade Distribution. Livestream partner je LINK group, internet partner je mts, tehnički partner je CROSSOVER Trening centar, a dosadašnjim medijskim partnerima RTS i PC Press pridružilo se još pet partnera iz regiona.]]>