Tehnologija
Sada čitate
Prilika za izlaganje na Sajmu tehnike

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pozvalo je zainteresovane izlagače da se prijave za učešće na ovogodišnjem, 61. po redu, Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća.

Pravo učešća pod pokroviteljstvom Ministarstva imaju naučnoistraživačke i inovacione organizacije koje su finansirane od strane Ministarstva. Prijavljivanje je sasvim jednostavno – zainteresovani treba da popune elektronski obrazac na ovom linku. Krajnji rok za prijavu je 24. april do 12 časova.

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća se održava od 1937. godine i kako organizatori navode, značajan je posrednik na tržištu, što može biti dragoceno za domaće istraživačke i inovacione projekte. Ovogodišnji sajam se organizuje od 15. do 19. maja u halama Beogradskog sajma, pod sloganom  „Tempo budućnosti”.

Ključni cilj ovogodišnjeg učešća Ministarstva na Sajmu tehnike je predstavljanje institucija koje je kroz projekte tehnološkog razvoja, osnovnih i interdisciplinarnih istraživanja Ministarstvo finansiralo u prethodnom projektnom ciklusu.

Ministarstvo, kao i ranijih godina, za izabrane izlagače obezbeđuje osnovne uslove za učešće na Sajmu što podrazumeva štand odgovarajuće kvadrature sa osnovnom opremom. U periodu trajanja Sajma, Ministarstvo organizuje i određeni broj događaja, promocija i prezentacija.

Dodatna pitanja mogu se uputiti na adresu sajamtehnike@cpn.rs.

O autoru
Info