Najave
Sada čitate
Prva ENTER konferencija ovog proleća u Beogradu

U utorak 25. i sredu 26. aprila na Kolarcu, Studentski trg 5, biće održana prva ENTER konferencija. ENTER je besplatna konferencija koja povezuje i predstavlja žene koje se profesionalno bave informacionim tehnologijama, kao i one koje su tek na početku svoje karijere ili donose odluku o njenom razvoju.

ENTER je otvoren za sve budući da će u glavnom programu učesnice govoriti o različitim temama-od physical gaming-a, mobile i web developmenta  do bioinženjeringa. Konferencija traje dva dana i održava se u prostoru dvorane Kolarac na Studentskom trgu u Beogradu, a od programa podrazumeva predavanja, radionice, razgovore, panel diskusije.

Prijave za učešće biće otvorene od druge polovine marta.

Neke od učesnica glavnog dela programa prve ENTER konferencije biće: Phoenix Perry – profesorka na Goldsmith univerzitetu u Londonu na predmetu Physical Computing and Games, Milica Đurić Jovičić – V.D. direktorka inovacionog centra ETF-a, Jelena Antić – deo tima za razvoj Google Shopping servisa, Dragana Čalija – osnivačica Saint Di firme, asistentkinja na FTN-u u Novom Sadu, Ivanka Milenković – direktorka Verisec Labs ogranka u Beogradu.

Konferenciju organizuje Spacevent uz podršku ACM-W mreže. Spacevent je tim koji se bavi osmišljavanjem i realizacijom edukativnih programa u oblasti IT-a namenjenih različitim grupama korisnika/ca. Između ostalog, aktivnosti Spacevent-a su usmerene na uključivanje žena u IT sektor, kao i na pružanje podrške njihovom razvoju.

 

O autoru
Info