Tipovi i trikovi
Sada čitate
Tipovi i trikovi: Roming i prenos podataka u mobilnoj mreži

U novoj rubrici Tajmlajn magazina, davaćemo vam savete vezane za mobilne telefone, računare, Internet, bezbednost, fotografiju… Za premijerno izdanje odlučili smo se da krenemo od mobilnih telefona i to od priče koja je pre svega vezana za letovanje u inostranstvu. Dakle, kako da podesite telefon da vam se ne desi da po povratku kući dobijete čestitku od mobilnog operatera u vidu povećeg računa?

Iako ćemo konkretna podešavanja prikazana u ovom videu obaviti na telefonu HTC One A9 sa Maršmelou verzijom Androida, slično je i kod drugih uređaja – moguće je da se opcije drugačije zovu, posebno ako koristite engleski jezik, i da je drugačiji put koji vodi do njih, ali ćete ih sigurno pronaći u podešavanjima telefona.

Roming, a posebno neželjeni prenos podataka u romingu još uvek predstavljaju noćnu moru mobilnih korisnika koji se upuste u prekogranični turizam. Pa da izbegnete dodatne troškove dok ste na moru podsetićemo vas na par opcija koje bi trebalo da prekontrolišete kako biste bili sigurni da vam telefon neće povući podatke sa interneta.