Info
Sada čitate
Ubisoft studio u Beogradu nastavlja da raste

Ubisoft, jedan od pet najvećih izdavača video igara u svetu, otvorio je u sredu 22. marta vrata svog studija u Beogradu. Tom prilikom su predstavljeni najnoviji projekti i budući planovi za srpsko tržište video igara.

Ubisoft Beograd je najnoviji produkcioni studio u Ubisoft mreži i četvrti produkcioni studio u Istočnoj Evropi, gde u okviru grupe već posluju studio u Bukureštu (od 1992.), Sofiji (od 2006.) i Kijevu (od 2008.).

Otvaranje novog studija i kontinuirano širenje Ubisoft tima u ovom regionu predstavlja logičan korak za kompaniju kada se uzmu u obzir značajni rezultati i iskustvo stečeni do sada u Istočnoj Evropi, kao i rast IT sektora u regionu i odlični stručnjaci u relevantnim oblastima.

Sebastian Delen

Kao globalna kompanija, Ubisoft je stalno u potrazi za tržištima sa visokim potencijalom za rast i na kojima postoje strast, veštine i stručnost za kreiranje najboljih igara. Odlična reputacija koju Srbija ima u različitim tehnološkim oblastima savršeno se uklapa u globalnu viziju i ciljeve kompanije Ubisoft“, izjavio je Sebastijan Delen, generalni direktor za Ubisoft Bukurešt, Ubisoft Kijev i Ubisoft Beograd.

Ubisoft donosi dugogodišnje iskustvo i stručnost na srpsko tržište i na taj način doprinosi razvoju lokalne industrije video igara“, rekao je Nenad Tešović, koordinator produkcije za Ubisoft studio u Beogradu i dodao: „Ubisoft ima ambiciozne planove za studio u Srbiji, nudi kompetitivne uslove rada i privlači vrhunske programere.

Nenad Tešović

U prethodnih nekoliko meseci, Ubisoft Beograd je radio na razvoju PC verzije Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands, jednog od najvećih AAA brendova u kompaniji Ubisoft. Tim trenutno broji 20 članova koji blisko sarađuju sa kancelarijama u Bukureštu i Parizu na ovoj igri i uzbuđeni su zbog predstojećih projekata na kojima će sarađivati sa drugim iskusnim studijima. Planirano je da do kraja godine tim broji 40 članova, kao i da obuhvata druge profesionalne profile. Činjenica da kompanija Ubisoft pruža te mogućnosti na srpskom tržištu je priznanje kvaliteta i kreativnosti koju srpski programeri i dizajneri mogu da ponude globalnoj industriji.

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands je najveća akciono-avanturistička open-world igra koju je kompanije Ubisoft kreirala. To je vojna pucačina koju od početka do kraja može da igra do četiri igrača, bilo u timu ili individualno. Igrači imaju potpunu slobodu izbora kako bi ostvarili svoju misiju na način na koji to žele dok okolina reaguje na njihove akcije. Svaki izbor ima svoju posledicu, a igrači moraju da improvizuju ili prilagode svoje planove kako bi uspešno završili svaku misiju. Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands je dostupan za Xbox One, PlayStation 4 i Windows PC.

Za više informacija o novim radnim mestima posetite stranu https://jobs.ubisoft.com.

O autoru
Info