Video magazin
Sada čitate
Umetnost i nauka pred Beogradskom publikom

U galeriji Podroom Kulturnog centra Beograda u četvrtak, 7. Aprila, otvorena je izložba Art & Science, čiji je organizator Centar za promociju nauke. Na izložbi, koja je deo međunarodnog projekta ”Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke”, posetioci će moći do 27. aprila da pogledaju zanimljive radove koji spajaju umetnost i nauku.

Na otvaranju su govorili Zorana Đaković, koordinatorka za međunarodnu saradnju u Kulturnom centru Beograda, Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke, Johanes Iršik, direktor Austrijskog foruma u Beogradu, i Dobrivoje Lale Erić, rukovodilac projekta Art & Science za Srbiju i rukovodilac sektora za međunarodnu saradnju u Centru za promociju nauke.

Izložba, pored umetničkih dela, obuhvata i predavanja, razgovore sa gostima, snimke sa Ars Electronica festivala digitalne umetnosti i tehnologije i radionicu korišćenja tehnologije 3D štampe.

Zatvaranje izložbe 27. Aprila biće obeleženo zanimljivim živim nastupom u Dvorani kulturnog centra Beograd u okviru kojeg će biti predstavljeni Arhitektonski sonarni radovi Sedrika Brandilija i Kvantna muzika za čije izvođenje su zaduženi LP Duo i Dragan Novković.