loading...
Sponser

Canon EOS-1D X Mark II donosi ubrzanje snimanja i 4K video

Canon je rešio da u februar 2016. zakorači sa modelom EOS-1D X Mark II, svojom novom perjanicom inženjeringa DSLR fotoaparata koja na dlan vaše ruke donosi ultimativni spoj kvaliteta slike, rezolucije i brzine. Stvoren da fotografima pruži prednost nad konkurentima, EOS-1D X Mark II postavlja novo merilo za brzinu – sa 14 slika po sekundi (frames per second – (fps), s potpunim AF/AE praćenjem i 16 fps u načinu rada Live View, što ga čini savršenim za beleženje predmeta koji se brzo kreću, bilo u divljini ili na vrhunskim sportskim događajima. Razvijen uz korišćenje povratnih informacija od globalne zajednice korisnika fotoaparata EOS-1D X, novi EOS-1D X Mark II opremljen je novim CMOS senzorom punog kadra rezolucije 20,2 megapiksela i novim sistemom Al Servo AF III+, kao i mogućnošću beleženja videa u rezoluciji 4K brzinom 60p. Ovaj spoj snage i performansi čini ovaj fotoaparat nezaobilaznim uređajem za praktično sve profesionalne fotografske specijalizacije.

Redefinisan kvalitet slike i preciznost AF sistema

Uz veliki ISO raspon – neverovatnih 100 do 51.200, proširiv od 50 do 409.600 – EOS-1D X Mark II je izvanredan u svim okruženjima bez obzira na nivo osvetljenja – od potpuno svetlih pa do gotovo mračnih. EOS-1D X Mark II angled Osiguravajući da se svaka slika zabeleži nenadmašnom preciznošću, fotoaparat je opremljen poboljšanim AF sistemom sa 61 tačkom (od toga 41 krstastih) koji pokriva prošireno područje i fokusira i pod slabim svetlom do -3EV. Po prvi put, kada se koriste odabrani konverteri i tele-foto objektivi, novi AF sistem nudi i podršku za f/8 AF za sve od 61 tačke, dajući vam slobodu da izaberete tačku fokusiranja. Uz Canon-ove popularne profesionalne tehnologije automatskog fokusiranja – EOS iTR i podešavanja AF Case settings – EOS-1D X Mark II uključuje i novi AI Servo AF III+ koji poboljšava osetljivost praćenja u kadrovima u kojima predmet fotografije može naglo da se pomeri, na primer u slučajevima životinja koje se brzo kreću divljinom. Novi 360k RGB+IR merni senzor sarađuje s AF sistemom pružajući preciznu ekspoziciju i poboljšano otkrivanje subjekta fotografije. Otkrivanje treperenja (Flicker Detection), najpre predstavljeno u modelu EOS 7D Mark II, garantuje dosledne rezultate pod veštačkim osvetljenjem – što je savršeno prilikom fotografisanja sportskih događaja koji se odvijaju u zatvorenim prostorima.

Zabeležite baš svaki sekund

Nadilazeći granice brzog fotografisanja EOS-1D X Mark II je u mogućnosti da zabeleži 14 slika u sekundi s punim AF/AE praćenjem i to u RAW formatu, što vam daje mogućnost da precizno zabeležite neki trenutak na sportskom događaju ili životinju koja lovi svoj plen. Za korisnike koji žele još više, moguće je zabeležiti do 16 slika u sekundi u načinu rada Live View bez uključenog AF-a. Podrška za memorijske kartice CFast 2.0™ daje fotoaparatu mogućnost brzog uzastopnog beleženja (burst) neograničenog broja slika u formatu JPEG ili 170 slika u RAW formatu. EOS-1D X Mark II top EOS-1D X Mark II je najresponzivniji DSLR fotoaparat iz serije EOS do sada, delom zahvaljujući i novom dvostrukom procesoru DIGIC 6+ koji omogućava vrlo brzu obradu enormnih količina slikovnih podataka koje beleži senzor. Poboljšana konstrukcija ogledala koristi novi pogonski mehanizam za fotografisanje visokom brzinom, uz minimalne vibracije i šum.

Beleženje profesionalnih 4K video-zapisa

EOS-1D X Mark II with flashCanon-ovo nasleđe u snimanju u 4K rezoluciji kulminira upravo fotoaparatom EOS-1D X Mark II, koji snimateljima daje mogunost beleženja 4K (4096×2160) videa brzinama do 60 slika po sekundi (frames per second – fps) na memorijske kartice CFast 2.0™. Uređaj omogućava i snimanje videa u rezoluciji Full HD (1920x1080p) u neverovatnih 120 fps, što je savršeno za usporene (slow motion) scene. Željeni trenuci iz video-zapisa snimljenog u 4K pri 60 fps mogu se izvući u obliku fotografija visoke rezolucije 8,8 megapiksela, što vam daje još više kontrole nad trenutkom u kome želite da zabeležite sliku. Zahvaljujući Canon-ovoj Dual Pixel CMOS AF tehnologiji i sistemu Movie Servo AF, snimatelji mogu da uživaju u brzom i glatkom automatskom fokusiranju prilikom snimanja u 4K i Full HD. LCD osetljiv na dodir omogućava da brzo izaberete tačke automatskog fokusiranja dok snimate video-zapise.

Optimalno upravljanje slikom i vrhunska pouzdanost

Profesionalcima su na raspolaganju alati za upravljanje slikama koji omogućavaju njihov jednostavni prenos novinskim agencijama ili medijima za nekoliko sekundi. Ugrađeni GPS beleži lokaciju fotografisanja u EXIF zapisu, pomažući profesionalnim korisnicima da sačuvaju sve podatke o svojim fotografijama. Žičana mrežna (Ethernet) veza i interfejs SuperSpeed USB 3.0 omogućavaju da odaberete način na koji ćete da delite slike – FTP-om ili direktno na računare. Novi bežični transmiter datoteka WFT-E8 podržava i standard prenosa visokom brzinom 802.11ac (frekventni spektar od 5 GHz). Kao savršen primer EOS-ovog dizajna, EOS-1D X Mark II opremljen je poboljšanim rukohvatom i kontrolama i nudi poboljšano rukovanje. Prirodno leži u ruci, a zaštita od vremenskih neprilika štiti ga od prirodnih uticaja i čini ga savršenim za snimanje na terenu. Intelligent Viewfinder II pruža otprilike 100-postotnu pokrivenost vidnog polja, a elektronski prikaz bitnih informacija o podešavanjima znači da nikad ne morate da pomerite oko s tražila. Sudeći po dostupnim informacijama ovaj aparat će se naći na tržištu u aprilu, a cena za samo telo bi trebala da bude oko 6.000 američkih dolara. https://www.youtube.com/watch?v=gWE1UZVDyZQ]]>