Video magazin
Sada čitate
Coolpad A8 MAX: Kinesko kuliranje

Odavno telefoni kineskih proizvođača ne mogu da se podvedu u kategoriju loše sklepanih kopija poznatih brendova. Jeste da i dalje umeju da budu kopije, ali su definitivno prestali da budu loši – čak umeju da zablistaju i naprave pometnju među izvikanijim konkurentima.

Iz Telenora nam je nedavno stigao flegšip model kineskog proizvođača Coolpad. U pitanju je model A8 MAX koji već od kutije u kojoj se isporučuje daje utisak da proizvođač ima ozbiljne aspiracije.

A kad otvorimo kutiju dolazimo do uređaja koji deluje kao telefon premijum klase sa ekranom dijagonale 5,5 inča. Dimenzije su nešto veće i telefon nije baš najzgodniji za držanje jednom rukom. Takođe, nešto klizavija površina, koja samo podseća na metal, prosto priziva kupovinu dodatne zaštitne futrole. Dakle, telo nije izrađeno od metala, ali je upotrebljena vrlo čvrsta plastika i tu se nema šta zameriti.

Dobar utisak je ostavio i ekran koji prikazuje sliku u Full HD rezoluciji i na maksimalnoj osvetljenosti sasvim je upotrebljiv i na Sunčevoj svetlosti ovih vrelih letnjih dana.

Ono što bi trebalo da posebno privuče pažnju korisnika jesu tehničke specifikacije. Tu je pre svega Snapdragon 617 octa-core procresor, uz koji stiže i čak 4 GB sistemske memorije, kao i 64 GB interne memorije za podatke.