Video magazin
Sada čitate
Livestream: CPN tribina „Kako donosite odluku?“

U saradnji sa Centrom za promociju nauke, TajmLajn magazin je u sredu, 30. marta, od 19 časova prenosio putem livestream-a CPN tribinu „Kako donosite odluku?“

U sredu, 30. marta, u Velikoj sali SKC, Centar za promociju nauke organizovao je veliku CPN tribinu ”Kako donosite odluku?”. Po prvi put, CPN tribina je organizovana i u gradovima gde će se u budućim Naučnim klubovima uživo pratiti beogradska tribina.

Svaki dan stotinama puta donosimo odluke, od kupovine hleba do mnogo ređih i bitnijih stvari, kao što je izbor fakulteta ili partnera sa kojim bi želeli da provedemo život. Odlučivanje nije samo lično: odluke donosimo i grupno, bilo kao par prijatelja, ili kao čitav narod koji odlučuje o svojoj sudbini, na primer plebiscitom. Ali, iako je ”donošenje odluka” jedna od ključnih sposobnosti koja nas čini ljudima, mehanizmi odlučivanja su velika nepoznanica i predmet mnogih današnjih naučnih istraživanja, od psiholoških, preko neuroloških, do evolucionih.

Ovo je bila glavna motivacija Centra za promociju nauke da okupi sagovornike iz nauke koji će iz raznih uglova osvetliti izbore koje pravimo. Organizaciju tribine inspirisala je i istoimena tema četvrtog broja CPN-ovog časopisa ”Elementi”.

CPN tribina

Kako donosite odluku?

Sreda, 30. mart, 19 časova

Velika sala SKC-a

Učesnici:

dr Kaja Damnjanović, psihološkinja, saradnik u Laboratoriji za eksperimentalnu psihologiju
dr Oliver Tošković, psiholog, docent na Odeljenju za psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu
dr Zoran Lučić, profesor na matematičkom fakultetu, bivši izvršni direktor agencije CESID
Voja Antonić, naučni publicista

Moderator:

Slobodan Bubnjević, urednik CPN časopisa Elementi