Zanimljivosti
Sada čitate
Najčešći snovi i šta nam oni govore

San je jedan od bioloških imperativa, ali i zagonetki. Od onih lepih zbog kojih nam je žao kad se probudimo, do košmara koji nas plaše, snovi su još uvek nedokučiva pojava. Mnogi stručnjaci odustali su od pokušaja njihove interpretacije, ali ne i psiholog Ian Valas. Tokom 30 godina duge karijere Valas je tumačio preko 150 000 snova. Sastavio je listu od 9 najčešćih, pokušao da otkrije njihovo značenje, kao i na koje akcije u budnom stanju snovi treba da vas podstaknu.

9. Pronalaženje neiskorišćenje sobe

Značenje: Prostorije u kući predstavljaju različite aspekte karaktera. Pronalazak neiskoriščenje sobe znači da otkrivate talenat kojeg niste ranije bili svesni.

Šta treba uraditi: Što više vremena provedete istražujući svoj skriveni talenat, imate više šansi da naiđete na mnoga otvorena vrata u životu.

8. Vozilo van kontrole

Značenje: Auto označava vašu mogućnost da ostvarite dosledan napredak u ostvarenju specifičnih ciljeva. Na javi, možete osetiti da vam nedostaje kontrola na putu ka uspehu.

Šta treba uraditi: Umesto da pokušavate da povratite kontrolu nad situacijom, Valas savetuje da se opustite i prepustite svojim instiktima da izaberu najboljli put za vas.

7. Padanje

Značenje: Kada sanjate da padate to znači da se previše čvrsto držite za određenu situaciju u životu. Neophodno je da se opustite i rešite probleme.

Šta treba uraditi: Umesto što ste toliko zabrinuti zbog gubitka kontrole, ponekad je potrebno samo da verujete sebi i drugima i pustite da stvari prirodno dođu na svoje mesto.

6. Letenje

Značenje: Mogućnost da letite označava da ste se oslobodili okolnosti koje vas vuku na dole u životu.

Šta treba uraditi: Iako osećaj slobode možete uzeti u obzir samo kao slučajnost ili srećnu okolnost, obično je to zato što ste uspeli da doneste tešku odluku ili da se izdignete iznad ograničenja i teških odgovornosti.

5. Nespremni ste za test

Značenje: Testovi govore kako ocenjujete svoju sposobnost i rad, pa ovaj san pokazuje da kritički ispitujete svoje osobine.

Šta treba uraditi: Ne treba da se preopterećujete samoispitivanjem, jer je pravi test vašeg karaktera mogućnost da prihvatite svoje talente i slavite znanje i uspehe, umesto da ih konstantno osporavate.

4. Goli u javnosti

Značenje: Odeću biramo kako bi ljudima oko nas prezentovali određenu sliku. Ugoliko sanjate da ste nagi, to znači da se suočavate sa situacijom u kojoj se osećate izloženim i ranjivim.

Šta treba uraditi: Iako ste stidljivi, ponekad samo treba da pokažete drugima svoje talente.

3. Nemogućnost da pronađete toalet

Značenje: Ovaj san sugeriše da vam problem ili izazov predstavlja da jasno iskažete svoje osnovne potrebe.

Šta treba uraditi: Provedite više vremena vodeći računa o svojim, nego o potrebama drugih.

2. Ispadanje zuba

Značenje: Zubi simbolizuju koliko se jakim i samouverenim osećate, pa ovo znači da vam neka situacija slama sigurnost u sebe.

Šta treba uraditi: Ne posmatrajte ovu situaciju kao nešto što će vas učiniti nemoćnim, već mirno razmišljajte o činjenicama i prihvatite to kao izazov.

1. Sanjate da vas jure

Značenje: Postoji situacija sa kojom želite da se suočite, ali ne znate kako.

Šta treba uraditi: Često upravo ovakva situacija može biti velika mogućnost za vas da istrajete u svojim ambicijama. Iako može delovati zastrašujuće, ono što vas progoni u stvari vam usmerava pažnju na neostvarene talente u vašoj potrazi za srećom.

 

Izvor: IFLScience

Fotografije: Pixabay