Tehnologija
Sada čitate
Prijavite igru na Google-ov indi festival

Ukoliko spadate u nezavisne developere igara ili vašu igru niste uspeli da objavite na Steamu ili da sa njom privučete pažnju izdavača jer nije dovoljno komercijalna, sada se možete javiti Google-u koji se upustio u projekat podrške upravo takvim manje komercijalnim projektima.

Google je za 24. septembar u San Francisku zakazao svoj prvi Play Indie Games Festival, na kojem će predstaviti 30 najboljih igara odabranih na internom konkursu. Osim što će tako omogućiti da ove igre budu bolje predstavljene u okviru Google Play prodavnice, biće dodeljene i vredne nagrade.

Kako ističu iz ove kompanije njihova Google Play je najveća prodavnica digitalnih sadržaja. Odatle je tokom proteklih godina preuzeto oko 65 milijardi aplikacija, pa je zbog toga Google odlučio da sada pruži bolju podršku zajednici nezavisnih developera igara. Pa tako, osim što će organizovati ovaj festival, Google namerava i da nezavisne igre mnogo bolje pozicionira u Google Play prodavnici, kako bi korisnici lakše došli do njih pored više od milion drugih aplikacija. Sada nezavisni develepoeri nisu u ravnopravnom položaju za nadmetanje sa velikim firmama kao što su Glu, EA, Gameloft i drugi.

Google ovim potezom takođe želi da podstakne developere na malo više originalnosti jer već neko vreme tržištem vladaju naslovi bazirani na već razrađenim konceptima, kao i oni iz poznatih franšiza, tako da je sve teže videti neki nov sadržaj i izgled – kao i kod filmova iz Holivudske produkcije, retko ko je spreman da rizikuje.

Što se tiče prvog izdanja festivala treba napomenuti da će Google u službenu konkurenciju prihvatati samo nezavisne developere koji su locirani u SAD i Kanadi, ali to ipak nije razlog da putem ovog linka ne pošaljete svoj projekat. Google je već najavio da će nakon San Francisku, održavati iste takve festivale širom sveta, tako da je moguće da svrati i u naše krajeve koji su već postali poznati po kvalitetnim igrama.

O autoru
TajmLajn